3 vrste promocijskih daril, ki se jim je bolje izogniti

3 vrste promocijskih daril, ki se jim je bolje izogniti

4 min

Loading

1. maja 2023
3 vrste promocijskih daril, ki se jim je bolje izogniti 1 Renata Novak je strokovnjak na področju vsebinskega marketinga, digitalnega marketinga in upravljanja blagovnih znamk.
3 vrste promocijskih daril, ki se jim je bolje izogniti 1 Renata Novak is a brand manager, digital marketer and content writer.

Loading

Kot lastnik podjetja ste najbrž seznanjeni z močjo promocijskih daril pri ustvarjanju prepoznavnosti blagovne znamke, privabljanju strank in pospeševanju prodaje. Vendar pa niso vsa promocijska darila ustvarjena enaka in izbira napačnega darila ima lahko nasproten učinek, pusti negativen vtis in lahko škoduje ugledu vaše blagovne znamke.

V tem zapisu se bomo osredotočili na pogoste napake pri podarjanju promocijskih daril, kot je podarjanje generičnih ali nekakovostnih izdelkov, daril, ki so preveč osebna ali neprimerna, ali daril, ki se lahko dojemajo kot poceni ali neuporabna. Poleg tega vam bomo ponudili nasvete, kako izbrati pravo darilo, ki bo v skladu z vrednotami, sporočili in ciljno publiko vaše blagovne znamke, da boste lahko dosegli svoje trženjske cilje in se izognili dragim napakam. Ne glede na to, ali ste majhno podjetje v začetnih fazah ali že uveljavljeno podjetje, bo ta objava zagotovila dragocen vpogled v to, kako kar najbolje izkoristiti svojo promocijsko strategijo obdarovanja.

Napaka št. 1: Podarjanje generičnih ali nizkokakovostnih izdelkov

Pomembno je razumeti, da se lahko generični ali nizkokakovostni predmeti razumejo kot pomanjkanje truda ali premišljenosti s strani podjetja. Stranke in zaposleni cenijo darila, ki so personalizirana in odražajo vrednote podjetja. Dajanje izdelkov nizke kakovosti lahko negativno vpliva tudi na ugled blagovne znamke. Na primer, če podjetje izda pisalo nizke kakovosti, ki ne piše dobro, lahko prejemnik to slabo kakovost poveže z blagovno znamko.

Da bi se izognili tej napaki, se morajo podjetja osredotočiti na izbiro visokokakovostnih izdelkov, ki odražajo vrednote in sporočila njihove blagovne znamke. To dokazuje, da je podjetje zavezano zagotavljanju najboljšega za svoje stranke in zaposlene. Razmislite o predmetih, ki so praktični in uporabni, kot so visokokakovostni zvezki, steklenice za vodo ali celo tehnični dodatki. Za te vrste predmetov je večja verjetnost, da se bodo pogosto uporabljali in s tem ohranjali blagovno znamko v ospredju.

Pri izbiri promocijskih daril je pomembno upoštevati tudi ciljno skupino. Na primer, če so ciljna publika predvsem študentje, bi lahko bili predmeti, kot so USB ključki z blagovno znamko ali nahrbtniki, odlična izbira. Če so ciljna publika predvsem poslovniki, bi bili primernejši predmeti, kot so usnjeni portfelji ali visokokakovostna pisala. Če darilo uskladite z interesi in življenjskim slogom ciljne publike, bo darilo bolj pomenljivo in dobro sprejeto.

Nasvet: izberite visokokakovostne izdelke, ki odražajo vrednote in sporočila vaše blagovne znamke. Razmislite o predmetih, ki so uporabni, praktični in v skladu z interesi in življenjskim slogom vaše ciljne publike.

Napaka št. 2: Podarjanje daril, ki so preveč osebna ali neprimerna

Podeljevanje daril, ki so preveč osebna ali neprimerna, ima lahko resne posledice za ugled podjetja in odnose s strankami, kupci in zaposlenimi. Stranke in naročniki pričakujejo, da bodo prejeli strokovna in primerna darila, in če ta pričakovanja niso izpolnjena, jim lahko darila povzročijo nelagodje, jih užalijo ali celo ustvarijo negativno predstavo o podjetju, kar škoduje podobi blagovne znamke, zaradi česar stranke izgubijo zaupanje v podjetje. Zato je bistvenega pomena, da so podjetja previdna pri izbiri promocijskih daril in zagotovijo, da so v skladu z njihovimi vrednotami, sporočili in ciljno publiko.

Poleg tega lahko, če je darilo neprimerno, pride do pravnih težav, ki lahko povzročijo škodo za finance in pravni ugled podjetja. Kot taka bi morala podjetja vedno skrbno preučiti primernost promocijskega darila, preden ga podarijo svojim strankam in zaposlenim.

Namig: držite se varnih, nevtralnih predmetov, ki obdarovanca ne bodo užalili. Razmislite o predmetih, ki so univerzalno privlačni, kot so tehnični dodatki ali izdelki za dom.

Napaka št. 3: Podarjanje daril, ki se zdijo poceni ali neuporabna

Ko gre za promocijska darila, je cilj ustvariti pozitiven vtis o vašem podjetju in pustiti trajen učinek na vaše stranke ali zaposlene. Vendar pa ima lahko dajanje daril, ki se zdijo poceni ali neuporabna, nasprotni učinek, zaradi česar ljudje na vaše podjetje gledajo negativno. Ta napaka je lahko še posebej draga, saj lahko dolgoročno škodi ugledu vaše znamke. Da bi se temu izognili, je pomembno, da izberete predmete, ki so dragoceni za vaše občinstvo in imajo praktičen namen.

Na primer, če vodite okolju prijazno podjetje, lahko razmislite o podarjanju torb za večkratno uporabo ali steklenic za vodo s svojo blagovno znamko. Če pa delate v tehnološki industriji, lahko razmislite o podarjanju polnilnikov za telefone ali drugih tehničnih dodatkov. Z izbiro uporabnih in praktičnih izdelkov lahko zagotovite, da bodo vaša promocijska darila dobro sprejeta in pozitivno vplivala na podobo vaše blagovne znamke.

Nasvet: izberite predmete, ki so nosijo visoko vrednost za vaše stranke ali zaposlene. Razmislite o predmetih, ki jih je mogoče ponovno uporabiti ali imajo praktičen namen, kot so torbice, steklenice za vodo ali polnilci za telefon.

Skratka, izbira pravega promocijskega darila je ključnega pomena za uspeh vaše marketinške akcije. Izogibajte se običajnim napakam pri podeljevanju generičnih ali nizkokakovostnih predmetov, daril, ki so preveč osebna ali neprimerna, ali daril, ki se dojemajo kot poceni ali neuporabna. Namesto tega izberite visokokakovostne predmete, ki so praktični, uporabni in so v skladu z vrednotami in sporočili vaše blagovne znamke. S tem lahko ustvarite pozitivno izkušnjo blagovne znamke, ki bo pustila trajen vtis na vaše stranke in zaposlene.

Najbolj brane objave

Most Popular Posts

Loading

Povezane objave

Loading