4 čarobni napitki za zdravje

4 čarobni napitki za zdravje

4 min

Loading

20. novembra 2020
4 čarobni napitki za zdravje 1 Renata Novak je strokovnjak na področju vsebinskega marketinga, digitalnega marketinga in upravljanja blagovnih znamk.
4 čarobni napitki za zdravje 1 Renata Novak is a brand manager, digital marketer and content writer.

Loading

Precej globoko smo že zakorakali v jesen in v slabem mesecu bo na vrata potrkala zima. No, če vprašate mene, se nekatera hladna jutra zdi, kot da je zimski čas že tu!

Ravno zato sem že zdaj pripravljena na ohranjanje svojega zdravja, preden me nehote preseneti kakšen prehlad. Sama namreč naravnost sovražim neprestano poležavanje v postelji, saj sem rada aktivna in zbrana pri svojem delu. To je razlog, da vedno prioritiziram zdravje svojega imunskega sistema – rajši imam namreč preventivo kot pa kurativo. Z odpornim imunskim sistemom pa poskrbim, da mi v primeru morebitnega prehlada ali podobne nevšečnosti ni potrebno zganjati panike – preprosto nadaljujem z oskrbo svojega zdravja in svojemu imunskemu sistemu prepustim ostalo. Če sem vedno korak pred prehladom, mi ni treba skrbeti za prav nič!

Tudi za vas sem sestavila seznam meni najljubših načinov, kako ohraniti zdravje svojega imunskega sistema.

1. Napitek iz ingverja, limone in medu

V svoji kuhinji rada ustvarjam najrazličnejše napitke, iz sestavin, ki jih imam vedno pri roki – bolj kot je domača moja stvaritev, ljubša mi je!

Tokrat sem skupaj zmešala sok limon, drobno nariban ingver (ki ga preprosto obožujem) in med (dodajte ga bo okusu). To je vse – samo tri sestavine, ki poskrbijo, da mi ne zmanjka energije tudi med najbolj monotonimi dnevi. In prav vsaka sestavina igra pomembno vlogo pri ohranjanju imunskega sistema.

Mešanico hranim v steklenem lončku na spodnji polici hladilnika, kjer se skriva še ogromno ostalih čarobnih pripravkov, s katerimi skrbim za svoje zdravje (spodaj vam bom predstavila še enega!) – vsak dan si privoščim po dve majhni žlički, čeprav me pogosto premami omamni vonj in si zaželim še tretjo.

Napitek iz ingverja, limone in medu

Izdelki, ki bi vas mogoče zanimali

2. Napitek iz pomaranče, jabolka, limone, ingverja in medu

Pri pripravi prejšnje mešanice prihranite nekaj naribanega ingverja in limoninega soka – če jima dodate naribana in podušena jabolka ter koščke pomaranč, bo pred vami še en, po okusu popolnoma drugačen pripravek!

Vsekakor tudi tukaj ne pozabite dodati meda po okusu in si zasladkajte že tako okusne kaše – če jo komu servirate, jo lahko tudi okrasite s tankimi krhlji jabolk ali pa kandiranim olupkom pomaranče! Sama se tudi tu držim nasveta »dve žlički na dan« toda ena ali dve več zagotovo ne škodi.

Pripravite si lahko tudi večjo zalogo mešanice le zase ali pa za svojo družino – hranite jo v steklenem kozarčku v hladilniku, dokler je ne zmanjka.

Napitek iz pomaranče, jabolka, limone, ingverja in medu

3. Vitamin D

Za krepitev imunskega sistema je pomemben tudi vnos vitamina D. Tega seveda lahko najdemo v marsikaterih živilih, kot so jajca, jetra, razne morske ribe in podobno. A to vsekakor ni zadostna količina tega vitamina, zato je še toliko bolj pomemben obisk narave.

Sama se vsak dan odpravim ven, pa četudi le za nekaj minut. Čist zrak dobro vpliva na moje počutje in mi zbistri možgane, sončni žarki pa me že med samim sprehodom napolnijo z vitaminom D. Svoj čas prav tako rada izkoristim s kolesarjenjem ali tekom in tako ohranjam svoje zdravje tudi skozi telovadbo.

Ker pa v hladnejših mesecih sonca ne srečam preveč pogosto, včasih vzamem tudi dodatek vitamin D in s tem poskrbim za zdravje imunskega sistema tudi v zimskih mesecih.

Vitamin D

4. Povezanost z naravo

In, nenazadnje, mislim da je pomembno poudariti človeško povezanost z našim planetom. Ne glede na vse bom vedno verjela v moč energije, ki povezuje živa bitja z naravo, ki jih obdaja – navsezadnje je to tisto, kar vrti Zemljo na njeni osi.

Sožitje in harmonija je nekaj, k čemur stremim prav vsak dan svojega življenja. Obisk narave je pogosto moj najljubši dan vsakdana, saj me navda z energijo ter upanjem, da se skupaj vrtimo v pravo smer. Verjamem namreč v vodilo zdrava miselnost, zdravo telo.

Povezanost z naravo

Najbolj brane objave

Povezane objave

Loading