4 razlogi, zakaj je poslovno obdarovanje ključnega pomena za rast podjetja

4 razlogi, zakaj je poslovno obdarovanje ključnega pomena za rast podjetja

3 min

Loading

8. avgusta 2022
4 razlogi, zakaj je poslovno obdarovanje ključnega pomena za rast podjetja 1 Veronika Mikec je redna študentka, pisateljica blogov in bodoča revolucionarka.
4 razlogi, zakaj je poslovno obdarovanje ključnega pomena za rast podjetja 1 Veronika Mikec is a full-time student, writer, and future revolutionary.

Loading

Obstajata dve ključni vrsti poslovnih daril – tista, ki jih podarite strankam, in tista, ki jih podarite zaposlenim. Uporaba obeh vrst korporativnega obdarovanja ima lahko izjemno pozitivne koristi za vaše podjetje.

Če iščete načine, kako izboljšati zavzetost zaposlenih ali zmanjšati fluktuacijo osebja, so darilni paketi podjetij le ena od številnih strategij, ki jih lahko sprejmete v podjetju. Podobno, če želite okrepiti odnose s sedanjimi ali bodočimi strankami ali pomagati svojemu podjetju, da izstopa med tekmeci, mora biti zagotavljanje darilnih paketov podjetij ključni del vaše strategije.

Da bi vam pomagali pri odločitvi, ali je poslovno obdarovanje pravo za vas, smo pripravili ta članek, ki obravnava 4 ključne razloge, zakaj so korporativna darila pomembna.

1 Naj prejemniki vedo, da so cenjeni

Če obstaja ena stvar, ki bo vašemu podjetju škodovala bolj kot karkoli drugega, so to ljudje – tako stranke kot zaposleni – ki se počutijo podcenjene. Če se stranke ne počutijo cenjene, bodo verjetno drugje poiskale podjetja, ki jih cenijo. Raziskave kažejo, da se kar 7 od 10 strank odloči za sodelovanje z drugim ponudnikom zaradi zaznane brezbrižnosti s strani podjetja.

Podobno bodo zaposleni, ki se počutijo podcenjene, verjetno postali malodušni in manj produktivni. In v najslabšem primeru boste morda celo ugotovili, da fluktuacija osebja narašča, saj zaposleni iščejo druga delovna okolja, v katerih se počutijo cenjene.

Čeprav je koristno imeti menedžerje in vodje, ki neposredno sporočajo svojo hvaležnost, pa pravočasno poslovno darilo ali darilni paket posameznikom pokaže, da jih podjetje kot celota ceni. Celo nekaj tako preprostega, kot je personaliziran prenosni računalnik ali par ušesnih čepkov z blagovno znamko, pokaže prejemnikom, da ste pripravljeni storiti še več, da izrazite svojo hvaležnost – zaradi česar se počutijo cenjene.

2 Ustvarja pozitivno delovno kulturo

Kot je navedeno zgoraj, bodo podcenjeni zaposleni verjetno manj srečni in manj produktivni na delovnem mestu. Posledica tega je, da ne boste imeli le manj učinkovite delovne sile, ampak boste ustvarili tudi negativno kulturo na delovnem mestu.

Redna poslovna darila, ki se uporabljajo za nagrajevanje ljudi z visokimi dosežki – posameznikov, ki vedno naredijo nekaj več – ali samo kot zahvala pridnim zaposlenim, bodo v veliki meri pripomogla k spodbujanju pozitivnega delovnega okolja. Še bolje, bolj kot je pozitivna delovna kultura, večja je verjetnost, da se bodo zaposleni veselili prihoda na delo in delo opravili mnogo bolje kot sicer.

3 Krepi vaš odnos s prejemnikom

Čeprav številni dejavniki prispevajo k temu, zakaj bo stranka izbrala vaše podjetje namesto drugega, je eden od ključnih dejavnikov, zaradi katerega bodo še naprej poslovali z vami, odnos, ki ga imajo z vami. Torej, če se stranka le redko sliši z vami, razen ob dnevih izdaje računov, je verjetno, da z njo ne boste imeli posebej dobrega odnosa.

Po drugi strani pa boste imeli veliko močnejši odnos, če se osredotočite na izgradnjo močnega odnosa z njimi, tako da ne le ohranjate redne stike, temveč tudi izkazujete, da jih cenite skozi vse leto s poslovnimi darili. Posledica tega je, da bodo veliko bolj nagnjeni k dolgoročnemu nadaljevanju tega razmerja – kar pomeni, da ni samo boljše razmerje, ampak tudi bolj donosno!

Ne pozabite, raziskave kažejo, da se je 66 % prejemnikov lahko spomnilo blagovne znamke po prejemu promocijskega darila. To je močna stvar!

4 Loči vas od tekmecev

V današnjem svetu, ko se vsak dan pojavlja vedno več novih podjetij, je bolj kot kdaj koli prej pomembno ohraniti konkurenčno prednost v svoji panogi. Konec koncev, če obstaja nekdo, ki nudi boljše storitve, boljši izdelek ali boljšo izkušnjo, je samo vprašanje časa, kdaj bodo vaše stranke začele razmišljati o zamenjavi ponudnika storitev.

Zagotavljanje rednih poslovnih daril vašim strankam je le eden od mnogih načinov, kako lahko svojo blagovno znamko ločite od konkurence. Ne samo, da dokazuje, da ste blagovna znamka, ki ji je resnično mar za svoje stranke, ampak dokazuje tudi, da ste pripravljeni preseči in preseči svoje tekmece, da bi stranke zadovoljili. Ko enkrat pridobite to konkurenčno prednost, je samo vprašanje časa, kdaj boste pridobili več strank.

Najbolj brane objave

Most Popular Posts

Loading

Povezane objave

Loading