5 korakov do oblikovanja popolnega logotipa za tisk

5 korakov do oblikovanja popolnega logotipa za tisk

4 min

Loading

9. januarja 2023
5 korakov do oblikovanja popolnega logotipa za tisk 1 Veronika Mikec je redna študentka, pisateljica blogov in bodoča revolucionarka.
5 korakov do oblikovanja popolnega logotipa za tisk 1 Veronika Mikec is a full-time student, writer, and future revolutionary.

Loading

Ste v procesu oblikovanja logotipa za svojo blagovno znamko? Če je tako, je pomembno razmisliti o tem, kako bo logotip izgledal, ko bo natisnjen na promocijski material, kot so vizitke, brošure in majice. Logotip, ki ga je enostavno natisniti, bo zagotovil, da bo vaša blagovna znamka dosledno predstavljena v vseh vaših marketinških prizadevanjih.

V spodnjem zapisu bomo preučili nekaj ključnih vidikov za oblikovanje logotipa, ki ga je enostavno natisniti na promocijske izdelke. Od izbire prave barvne sheme do izbire pisave, ki je čitljiva pri majhnih velikostih, nasvetov in tehnik za ustvarjanje logotipa, ki bo videti odlično v tisku. Torej, če želite zagotoviti, da je vaš logotip pripravljen za vse vaše potrebe blagovne znamke, nadaljujte z branjem, če želite izvedeti več o oblikovanju logotipa, ki ga je enostavno natisniti.

Pri oblikovanju logotipa za vašo blagovno znamko je treba upoštevati več pomembnih dejavnikov, kot so jasnost (vaš logotip mora biti preprost in lahko razumljiv), ustreznost (vaš logotip je pomemben za vašo blagovno znamko in panogo), zapomnljivost (vaš logotip je drugačen od konkurence) in brezčasnost (vaš logotip je prestal preizkus časa), obstaja ena, na katero mnoga podjetja pogosto pozabijo – vsestranskost, ena ključnih lastnosti dobrega logotipa blagovne znamke. Vaš logotip bi moral delovati v različnih medijih in aplikacijah. Moral bi izgledati dobro na vašem spletnem mestu, družbenih medijih in promocijskih materialih ter v tiskani in digitalni obliki. Ta lastnost se nanaša tudi na možnost tiskanja logotipa, kar je izjemno pomembno, če ga nameravate uporabiti na promocijskih in poslovnih darilih.

Pri oblikovanju logotipa za promocijske izdelke je treba upoštevati nekaj ključnih dejavnikov, da zagotovite enostavno tiskanje logotipa.

Uporabite preproste, čiste linije

Podrobne logotipe je težko reproducirati pri majhnih velikostih, zato na določenih promocijskih izdelkih ne bodo zadovoljili vaših pričakovanj. Da se temu izognete, se odločite za dizajn s preprostimi, čistimi linijami, ki jih bo enostavno reproducirati.

Zapleteni dizajni z številnimi detajli ali gradienti bodo pri tisku predstavljali večje težave, zlasti na manjših predmetih, kot so pisala ali obeski za ključe. Prav tako je pametno izbrati opazne in močne barve namesto več nians ali odtenkov, saj bo tako logotip lažje natisniti.

Na splošno je najbolje, da se izognete uporabi tankih črt v logotipu in se raje odločite za debelejše, krepkejše črte. To bo pomagalo zagotoviti, da bo logotip berljiv in vsestranski.

Izberite barvno shemo z visokim kontrastom

Logotip z visokim kontrastom (npr. črno besedilo na belem ozadju) bo lažje brati in natisniti kot logotip z nizkim kontrastom (npr. svetlo modro besedilo na bledo rumenem ozadju).

Logotipi z visokim kontrastom so bolj vidni, zlasti če jih gledamo od daleč ali na zaslonu. Za to je odgovorna razlika v svetlosti med različnimi elementi logotipa (npr. besedilom in ozadjem), ki je večja, kar stranki olajša razlikovanje med različnimi deli logotipa. Logotipi z visokim kontrastom so tudi lažje berljivi, pritegnejo večjo pozornost in so nenazadnje tudi bolj dostopni osebam z okvaro vida.

Izogibajte se uporabi tankih pisav

Tanka pisava morda ne bodo dobro natisnjena na promocijskih izdelkih, zlasti pri majhnih velikostih. Namesto tega izberite debelejšo, krepko pisavo, ki bo lahko berljiva.

Tanko pisavo je težko opaziti, zlasti če je logotip natisnjen v majhnih velikostih, zaradi česar je logotip težko berljiv in razumljiv, kar lahko negativno vpliva na učinkovitost dizajna. Težko ga je tudi natančno reproducirati, zlasti če je logotip natisnjen na različnih materialih ali z uporabo različnih metod tiskanja.

Upoštevajte velikost logotipa

Promocijski izdelki so na voljo v najrazličnejših velikostih, zato je pomembno, da logotip oblikujete s tem v mislih. Logotip mora biti lahko berljiv in prepoznaven, tudi če je natisnjen v majhni velikosti.

Velikost logotipa lahko vpliva na njegovo vidnost in čitljivost, zlasti če je natisnjen v majhnem merilu. Najpomembnejši dejavnik, ko gre za promocijska darila, je nenazadnje možnost tiskanja logotipa, na katero lahko zelo vpliva njegova velikost. Pri tiskanju je treba upoštevati številne tehnične omejitve postopka tiskanja – na primer, premajhen logotip morda ne bo jasno natisnjen ali se morda ne bo dobro reproduciral pri različnih velikostih.

Preizkusite svoj dizajn

Preden se lotite oblikovanja, natisnite testno različico logotipa na isti material, ki bo uporabljen za promocijske izdelke. Tako si boste natisnjen logotip lahko ogledali podrobneje in prepoznali morebitne težave v dizajnu.

Pri oblikovanju logotipa za promocijske izdelke je pomembno upoštevati tisk, saj imajo različne metode tiskanja, kot sta sitotisk ali vezenje, različne zahteve in omejitve. Na primer, sitotisk morda ne bo mogel reproducirati zelo finih podrobnosti ali gradientov, medtem ko bo z vezenjem morda težje ustvariti ostre in čiste linije. Pametno se je posvetovati s tiskarjem ali proizvajalcem, da določite najboljšo zasnovo za določen postopek tiskanja, ki bo uporabljen.

Skratka, oblikovanje logotipa, ki ga je enostavno natisniti na promocijske izdelke, je ključnega pomena za učinkovito predstavitev vaše blagovne znamke in posredovanje vašega sporočila vaši ciljni publiki. Z upoštevanjem zgornjih nasvetov, kot je uporaba preprostih, čistih linij, izbira barvne sheme z visokim kontrastom in izogibanje tankim pisavam, lahko ustvarite logotip, ki je jasen, berljiv in izgleda odlično na različnih tipih materialov. Svojega dizajna ne pozabite preizkusiti pred odobritvijo, prav tako pa razmislite o sodelovanju s profesionalnim oblikovalcem; tako lahko preverite, če vaš logotip ustreza vsem vašim potrebam glede blagovne znamke. Dobro oblikovan velja za logotip bistveni element vsake uspešne blagovne znamke; če si torej vzamete čas za ustvarjanje logotipa, ki ga je enostavno natisniti, se vam bo dolgoročno obrestovalo.

Najbolj brane objave

Most Popular Posts

Loading

Povezane objave

Loading