8 načinov, da v letu 2023 dosežete vse svoje cilje

8 načinov, da v letu 2023 dosežete vse svoje cilje

4 min

Loading

26. decembra 2022
8 načinov, da v letu 2023 dosežete vse svoje cilje 1 Renata Novak je strokovnjak na področju vsebinskega marketinga, digitalnega marketinga in upravljanja blagovnih znamk.
8 načinov, da v letu 2023 dosežete vse svoje cilje 1 Renata Novak is a brand manager, digital marketer and content writer.

Loading

Dočakali smo zadnji teden letošnjega leta; pred nami so novoletni prazniki, namenjeni praznovanju in druženju s svojimi najbližjimi. Kljub prazničnemu vzdušju pa je za marsikoga v ozadju tudi strah pred prihajajočim novim letom, saj se od nas pričakujejo novi uspehi in doseženi cilji. To je čas, ko ljudje razmišljajo o spremembah, ki jih želijo narediti ne samo v svojem zasebnem življenju, temveč tudi v poslovnem. Te spremembe se materializirajo v obliki novoletnih zaobljub, ki pa so na slabem glasu zaradi množičnega odlašanja ljudi, ki se jim že po nekaj tednih odrečejo.

Ko gre za vaše poslovne odločitve, boste morda želeli razmisliti o drugačnem pristopu, s katerim boste lažje dosegli želene rezultate. Ne glede na to, ali vaše zaobljube vključujejo povečanje dobička ali širjenje na tuj trg, je pomembno, da jih vzamete resni in se jih držite. Tu je nekaj načinov, kako se popolnoma predati poslovnim zaobljubam.

1. Postavite mejnike

Najboljše resolucije so merljive. Namesto, da si zaobljubite povečati svojo bazo strank, izberite določeno število, ki ga želite doseči in ga nato uresničite. Odločite se za merljivo rešitev, ki jo je mogoče doseči prej kot slej. Najbrž ne želite porabiti celega februarja za doseganje januarskih ciljev, kajne? In ne pozabite, ko jih dosežete, si vzemite čas iz svojega natrpanega urnika in proslavite svoje uspehe.

2. Naj bodo cilji dosegljivi

Če celo leto poskušate doseči svoj cilj in ugotovite, da je še vedno izven vašega dosega, je to največjii demotivator. Cilji morajo biti dosegljivi – v nasprotnem primeru preprosto mečete bob ob steno. Prav nobene koristi ni, če si prizadevamo za nedosegljive cilje; če so ti nepremostljivi, jih razdelite na manjše korake, ki se bodo zdeli bolj obvladljivi.

3. Določite si roke izvršitve

Namesto da sprejemate celoletne zaobljube, si postavite roke. Sprejmite zaobljube, ki jih je mogoče vsako četrtletje prilagoditi, da boste lahko dosegli nekaj novega. Imejte jih za majhne mejnike, ki vam bodo pomagali na poti. Če svojim ciljem dodate posebne roke, ustvarite občutek nujnosti, da jih izpolnite.

4. Mesečno ocenite svoje cilje

Če ne poskušate aktivno doseči svojih ciljev, je razmišljanje o njih izguba časa. Če želite uspeti, mora to postati vaša prioriteta – načrtujte mesečne sestanke in preverite, kje ste glede na svoj cilj. Ste na dobri poti? Ali se mora kaj zgoditi ali spremeniti, preden jih lahko dosežete? Seje oblikovanja strategije so pomembne za prihodnost vašega podjetja.

5. Prihodnost načrtujte skrbno

Nekatere dejavnosti zaradi narave vaših prioritet nenehno trpijo; zaobljube so ena od teh dejavnosti. Če pa jih načrtujete in označite na koledarju ali dodate v svoj dnevnik, potem vam ne preostane drugega, kot da se lotite naloge. Ne iščite izgovorov; ko pride čas, se spravite k delu. Morda se tovrstni opravki zdijo kot ovira v vašem dnevu, vendar je pomembno, da se osredotočite na dolgoročne dosežke, pa tudi na kratkoročne vsakodnevne napore.

6. Poiščite svoj ‘zakaj’

Jasno je, da želite doseči spremembo; toda ali veste, zakaj jo želite doseči? Če se zavedate svojih razlogov, bodo ti sami po sebi velik motivator in vam bodo pomagali pri doslednosti. Prav tako se boste s poznavanjem razlogov za željo po spremembi lažje držali svoje zaobljube, ko vam bo težko. Sprejmite odločitev, ki bo koristila vašemu podjetju in bo odmevala na osebni ravni. ‘Zakaj’ pa naj bo vaš opomnik.

7. Naj bo vaša ekipa na tekočem

Če zaobljuba vključuje več kot eno osebo, redno obveščajte dotično ekipo ali oddelek. Tako bodo vsi dali prednost zaobljubi in omogočili, da zasete prioritetno mesto v mislih vseh. Zapisovanje zaobljub in praksa posredovanja napredka drugim močno poveča stopnjo uspeha.

8. Oprostite si slabe dni

Nemalokrat smo prestrogi do sebe. Če imate slab dan in ne opravite vseh zadanih nalog, to ne pomeni, da morate zaobljubo popolnoma zavreči. Nekaj ​​dela za dosego cilja je boljše kot nič. Ne popuščajte zaradi razočaranja ali strahu, temveč enostavno poskusite znova.

Če boste te strategije uporabljali redno, ne boste le hitreje izpolnili svojih novoletnih zaobljub, temveč se boste tudi naučili, kako si bolje zastaviti cilje in razviti svojo potrpežljivost, da jih dosežete. Vztrajnost je vsekakor pomembna lastnost, ki jo morate imeti, ko gre za doseganje ciljev, prav tako pa je pomemben tudi optimizem. Nihče ne more pričakovati več od vašega najboljšega. Če veste, kaj želite, in ste to jasno zabeležili z resnično usmeritvijo, potem vam ne more spodleteti.

Katere zaobljube lahko sprejmete sami?

Seznam zaobljub je včasih težko sestaviti – nekateri se prenaglijo in na seznam uvrstijo cilje, ki v naslednjih dvanajstih mesecih niso dosegljivi, spet drugim pa manjka domišljije pri ustvarjanju ciljev. Za takšne in drugačne smo sestavili seznam osmih zaobljub, ki jih je možno doseči že z majhnimi vsakodnevnimi spremembami.

  • Izboljšajte svojo spletno prisotnost
  • Zaposlene motivirajte in nagradite
  • V pisarni spodbujajte trajnostno ravnanje
  • Svojo blagovno znamko izpopolnite iz vseh zornih kotov
  • Spodbujajte bolj pozitivno delovno okolje
  • Prednost dajte ravnotežju med poklicnim in zasebnim življenjem
  • Razvijte bolj sočuten pristop v vseh vidikih poslovanja
  • Ustvarite jasnejši načrt za razvojno smer podjetja

Najbolj brane objave

Most Popular Posts

Loading

Povezane objave

Loading