Dobro počutje zaposlenih

Poskrbite za dobro počutje zaposlenih in povečajte produktivnost na preprost način

4 min

Loading

5. aprila 2021
Poskrbite za dobro počutje zaposlenih in povečajte produktivnost na preprost način 1 Veronika Mikec je redna študentka, pisateljica blogov in bodoča revolucionarka.
Poskrbite za dobro počutje zaposlenih in povečajte produktivnost na preprost način 1 Veronika Mikec is a full-time student, writer, and future revolutionary.

Loading

Zaposleni so največje bogastvo podjetja, česar se zaveda še tako neizkušen podjetnik. In z vlaganjem v dobro počutje zaposlenih ter njihovo motivacijo lahko ustvarite visoko produktivno delovno mesto, kar pripomore k splošnemu uspehu podjetja.

Ker so vaši zaposleni gonilo vašega podjetja, je pomembno, da so izobraženi in angažirani – le tako se lahko najbolje odločajo glede svojega zdravja in počutja. Namreč, ko se zaposleni zaradi bolezni ali stresa ne počuti dobro, se to kaže v pomanjkanju energije in koncentracije – posledično se produktivnost na delovnem mestu zmanjša.

Da bi zagotovili ne le uspešnost podjetja, temveč tudi dobrobit zaposlenih, ambiciozni podjetniki iščejo sodobne načine za spodbujanje dobrega počutja s programi, ki promovirajo zdravje na delovnem mestu. Del teh programov predstavljajo tudi promocijski izdelki, ki poskrbijo, da je zaposleni počutijo cenjene ter hkrati podpirajo njihove zdravstvene cilje zaposlenih.

Podloga za jogo in umsko ravnovesje

Joga ima širok nabor zdravilnih lastnosti. Ne samo, da krepi posameznikovo fizično zdravje, ampak tudi pomaga izboljšati razpoloženje in duševno zdravje. To je odlična aktivnost za zmanjšanje stresa, predvsem ko vadbo kombiniramo z dihalnimi vajami in meditacijo. Če se vaši zaposleni odločijo za nekaj kratkih joga pozicij pred začetkom delovnega dne, bo njihov um bolj bister in pripravljeni bodo na vsak izziv, ki jim ga tisti dan zadate.

Športna torba za številne priložnosti

Športne torbe so prvotno seveda namenjene športnim oblačilom, čevljem, in ostalim pripomočkom, ki jih potrebujemo v telovadnici ali fitnesu, a jih ljudje uporabljajo za različne namene. Lahko jo na primer uporabijo tudi kot potovalko, ko ob koncu tedna obiščejo prijatelje in družino ali pa kot ročno prtljago na prihajajočih počitnicah ali delovnem potovanju – obisk sorodnikov ali kratek oddih namreč prav tako pozitivno vpliva na počutje zaposlenih.

Steklenička za vodo in hidracija

Hidracija je eden najpomembnejših faktorjev ko pride do zbranosti – brez zadostne količine vode naši možgani ne funkcionirajo najbolj produktivno, zato je steklenička za vodo popolno poslovno darilo. Na mizi bo vaše zaposlene opominjala na pitje vode čez dan, tudi takrat, ko bodo najbolj zaposleni – marsikdo izmed nas namreč zaradi ogromne količine dela pogosto pozabimo na pitje vode.

Izdelki, ki bi vas mogoče zanimali

Majice, jope, kape in še več

Majice in ostala oblačila ter dodatki so čudovita darila za dobro počutje zaposlenih – marsikdo se v oblačilih podjetja namreč počuti kot del ekipe, ki vztrajno stremi proti istemu cilju. Srajce, odporne proti znoju in zraku, so super za vadbo, priljubljeno majico brez rokavov pa lahko obdarovanec obleče ob koncu tedna za prireditve, kot so teki za zabavo in festivali na prostem.

Slušalke in zabava ob glasbi

Glasba dokazano pozitivno vpliva na človeško počutje, zato svoje zaposlene opremite z najnovejšimi slušalkami, ki bodo utišale motnje okolja in posamezniku predvajale njegove najljubše pesmi. Slušalke naj bodo del vašega poslovnega načrta dobrega počutja, saj bodo izboljšale delovno učinkovitost. Glasba poslušalcem namreč prinese čustveni zagon, omejuje stres in povečuje srečo v pisarni.

Sledilec fitnes dejavnosti in dober spanec

Vaš glavni cilj je najbrž produktivnost pri delu, zato lahko vi in ​​vaša ekipa izkoristite sledilce fitnes aktivnosti. Te naprave vam omogočajo, da sledite posameznim ciljem s pomočjo sinhronizacije s pripadajočo aplikacijo za spremljanje zdravja in kondicije.

Sledilci fitnes dejavnosti lahko spremljajo srčni utrip uporabnika in spremljajo vzorce spanja. Raven energije ima lahko velik vpliv na rezultat dela, zato je sledenje omenjenim funkcijam odličen način za izboljšanje razpoloženja in uspešnosti zaposlenih.

Eterična olja in aromaterapija

Aromaterapija je alternativna rešitev, ki lahko pomaga izboljšati razpoloženje zaposlenih. Eterična olja imajo ogromno zdravilnih lastnosti in so izjemna promocijska darila za dobro počutje. Ustvarjajo namreč sproščujoče in zen okolje, vplivajo na možgansko aktivnost in povečujejo delovno uspešnost.

Številna olja imajo protimikrobne lastnosti, ki lahko tudi preprečijo širjenje bolezni. Za lajšanje različnih zdravstvenih težav se uporabljajo različni vonji: limona se uporablja za koncentracijo, stres se obvladuje s sivko, poprova meta pa deluje kot spodbujevalec energije.

Kaj lahko storite že danes?

Tudi če ste v zgodnjih fazah svoje wellness kampanje, lahko podjetja, ki so predana svoji delovni sili, naredijo korak naprej.

Potopite se v wellness cilje svojih zaposlenih. To lahko storite tako, da pripravite prijateljska športna tekmovanja med oddelki, omogočite lahko dostopnost izobraževanja o zdravju in prehrani v celotni organizaciji ter s promocijskimi izdelki spodbujate bolj zdrav način življenja.

Najbolj brane objave

Povezane objave

Loading