Praktična darila, ki upočasnijo hitri tempo življenja

Praktična darila, ki upočasnijo hitri tempo življenja

4 min

Loading

7. februarja 2022
Praktična darila, ki upočasnijo hitri tempo življenja 1 Veronika Mikec je redna študentka, pisateljica blogov in bodoča revolucionarka.
Praktična darila, ki upočasnijo hitri tempo življenja 1 Veronika Mikec is a full-time student, writer, and future revolutionary.

Loading

Živimo v svetu, kjer se nam konstantno mudi – mudi se nam v službo, v šolo, v trgovino, v knjižnico, na kosilo … Včasih si pa vsak izmed nas želi le mirnega popoldneva; le redkokdaj namreč najdemo čas, da se popolnoma umirimo in upočasnimo svoj hitri življenjski stil. Zato je najboljše, kar lahko naredimo zase, to, da si olajšamo hitri tempo s praktičnimi pripomočki, ki nas vsaj malce upočasnijo in nam pomagajo zadihati s polnimi pljuči.

Pred vami je seznam praktičnih daril, ki so idealna za vedno zaposlene posameznike.

Steklenica za vodo

Zaradi številnih opravkov, ki vsak dan čakajo na nas, v svoje telo pogosto pozabimo vnesti zadostno količino vode. Brez zadostne hidracije nas kaj hitro doletijo neprijetne posledice, kot so omotica, slabost in predvsem pomanjkanje energije. Zato je med delovniki še toliko bolj pomembno, da ne pozabimo na hidracijo našega telesa.

Preprosta praktična steklenička za vodo v takih trenutkih postane naša najboljša prijateljica, saj na vsakem koraku skrbi, da smo hidrirani. Včasih, ko smo še posebej zaposleni in ne najdemo časa za obilno kosilo, pa nas lahko steklenička vode in okusna žitna rezina napolnita z energijo in zbistrita naš um to trenutka, ko se lahko končno v miru predamo hranljivemu obroku.

Pri izbiri prave stekleničke je pomembnih več faktorjev kot sta na primer velikost in praktičnost, a izjemno pomembna je tudi kvaliteta. Stekleničke, izdelane iz visokokakovostnega stekla in tiste opremljene s silikonskim ali drugačnim ovojem, preprečijo marsikatero nezgodo – v primeru zdrsa stekleničke se torej ne rabimo ukvarjati s čiščenjem stekla in brisanjem tekočine.

Prenosni polnilci

Zaradi zgodnjih jutranjih ur in poznopopoldanskih opravkov se marsikomu izmed nas zgodi, da svoj mobilni telefon pozabimo priključiti na napajanje, zbudimo pa se ob prazni bateriji. Čeprav radi trdimo, da nismo odvisni od svojih telefonov, pa je treba priznati, da predstavljajo izjemno pomemben del naših življenj. Ravno zato nas prazna baterija spravi v slabo voljo – vedno se namreč pojavi v najslabši situaciji.

V takšnih primerih je v svoji torbi ali nahrbtniku pametno hraniti prenosni polnilec, ki se pogosto izkaže za rešitelja predvsem tiste dni, ko je naš seznam opravil najdaljši. Brez pomoči prenosnega polnilca ali power banka se lahko poslovimo od navigacije, naročanja taksijev, sprejemanja pomembnih klicev, itd.

Izdelki za nego kože

Dobro počutje kože poskrbi za dobro počutje uma – in ne, to ni pretiravanje. Težave s kožo, ki se poleti znoji in pozimi suši ter skeli, pozna vsak. Še huje je, ko se pojavijo mozoljčki ali druga stanja kože, ki povzročajo neprijetne občutke ter včasih tudi nezbranost pri delu. Različne kreme nam v takšnih trenutkih lajšajo življenje ter nam omogočajo bolj kvalitetno opravljanje dela.

Prav tako pa se marsikdo izmed nas zaradi pogosto prenatrpanega urnika sreča z razpokanimi in pogrizenimi ustnicami kot posledicami anksioznosti. Vsak, ki se je s to tegobo že kdaj spopadal, se bo strinjal, da se bolečina (in obenem tudi stres) le stopnjuje. Zato je dobro skrbeti tudi za svoje ustnice s posebnimi mazili ali vazelinom ter s tem preprečiti nepotrebno nelagodje in si obenem olajšati natrpan urnik.

Posodica za malico

Podobno kot na hidracijo včasih zaradi prehitrega tempa včasih pozabimo na hrano. Najpogosteje dan končamo z obrokom manj, ker si obljubljamo, da bomo šli jest “takoj, ko končamo to nalogo”. In to ponavljamo znova in znova in znova … A dejstvo je, da brez zadostnih hranilnih snovi nimamo dovolj energije za uspešno delo; še več, pomanjkanje hrane vodi v samo še slabše počutje, ki ga lahko prenesemo na sodelavce.

Zato so praktične posodice za malico kot nalašč, ko se spopadamo z goro opravil. Če si obrok pripravimo že zjutraj ali dan prej in ga prinesemo s sabo v pisarno, pravzaprav nimamo izgovora, da imamo “premalo časa” za kosilo ali malico. Hrana je glavni vir energije, kvalitetni obroki pripravljeni doma pa nas še toliko bolj napolnijo z dobrim počutjem.

Slušalke

Številne obveznosti nas imajo navado oblegati na vsakem koraku, tudi ko čakamo na avtobus ali vlak. Sama skrb o vseh dnevnih opravkih pa ni dovolj – spremljajo jo še glasni pogovori ostalih potnikov, jok dojenčkov, lajanje psov, za piko na i pa se v bližnji trgovini sproži še alarm. Tako miru ne najdemo niti na sami poti v službo in smo prepuščeni slabemu počutju.

S slušalkami pa lahko ves hrup za vsaj nekaj minut utišamo – ko uporabljamo javni transport ali pa čakamo v vrsti v pekarni lahko tistih nekaj trenutkov preživimo v miru s svojo najljubšo pesmijo ali podcastom. V tistih minutah popolnoma pozabimo na vse svoje obveznosti in preprosto uživamo v trenutku, ko je vse mirno.

Najbolj brane objave

Most Popular Posts

Loading

Povezane objave

Loading