Zakaj so promocijska darila pomembna za uspeh vašega podjetja?

Zakaj so promocijska darila pomembna za uspeh vašega podjetja?

4 min

Loading

14. septembra 0202
Zakaj so promocijska darila pomembna za uspeh vašega podjetja? 1 Veronika Mikec je redna študentka, pisateljica blogov in bodoča revolucionarka.
Zakaj so promocijska darila pomembna za uspeh vašega podjetja? 1 Veronika Mikec is a full-time student, writer, and future revolutionary.

Loading

Promocijski izdelki so oprijemljivi predmeti, na katerih je vtisnjeno (včasih tudi gravirano) ime ali logotip podjetja – marsikateri podjetnik se v posebnih primerih odloči tudi za osebno sporočilo. Promocijski artikli so med strankami izjemno priljubljeni, zaradi česar veljajo za neverjetno močno marketinško orodje – vašemu podjetju namreč omogočajo vstop v vsakdanje življenje vaših kupcev, ki izdelke obožujejo predvsem zaradi njihove praktične narave ter estetskega izgleda. Promocijski izdelki ustvarijo nepozabno izkušnjo vašega podjetja, saj potrošnikom omogočajo fizično interakcijo z blagovno znamko.

Vsa ta dejstva so razlog, da promocijske artikle čim prej implementirate v oglaševalno strategijo vaše blagovne znamke. Z njihovo pomočjo si z majhnimi stroški v najkrajšem možnem času zagotovite prepoznavnost na večjem trgu, ter pri svojih strankah vzbudite zaupanje v vaše podjetje.

Delujejo kot vizitka vašega podjetja

Poslovne vizitke potrošnikom predstavijo vaše podjetje ter njegove izdelke. Na podoben, skorajda isti način delujejo tudi vaša promocijska darila, vendar za razliko od vizitk prinašajo mnogo boljše rezultate. Ko svojim kupcem podarite darilne izdelke, povezane z vašo blagovno znamko ter industrijo, svoje podjetje dejansko predstavljate večji skupini potencialnih potrošnikov – s širšim občinstvom ustvarite več možnosti, da k vašemu poslu privabite nove zveste stranke. Po podatkih številnih anket se skorajda 90% vprašanih spomni imena podjetja, ki jih je v preteklih dveh letih presenetilo s promocijskim izdelkom.

Ne pozabite, da lahko promocijska darila opremite ne samo z logotipom ter imenom podjetja, temveč tudi z vašimi kontaktnimi podatki – oprijemljiv promocijski izdelek tako deluje kot uporabna vizitka ter obenem tudi kot izvirna marketinška strategija. Ne gre se več le za košček papirja, ki ga večina prejemnikov vrže v najbližji koš.

Zagotovijo takojšnjo prepoznavnost vaše blagovne znamke

Prepoznavnost blagovne znamke pomeni, da potrošniki prepoznajo vaše podjetje ter izdelke ali storitve takoj, ko opazijo vaš logotip. Pomislite na ogromno število verig restavracij s hitro prehrano – ljudje recimo nemudoma prepoznajo rumeni lok, ki sestavlja logotip restavracije hitre prehrane. Enako lahko velja tudi za vaše podjetje – s prepoznavno blagovno znamko vaše podjetje namreč preide v podzavest nešteto potrošnikov in s tem postane tudi del njihovega vsakdana. To je eden ključnih razlogov za distribucijo promocijskih artiklov.

Izdelki, ki bi vas mogoče zanimali

Previdno izbrano promocijsko darilo dlje časa ostane v domovih, pisarnah ali celo avtomobilih vaših strank, ter jih spominja na vaše podjetje, izdelke in storitve. V povprečju potrošniki vaše promocijske izdelke uporabljajo dobrih šest mesecev, zaradi česar boste brez večjega pretega ostali v njihovih mislih in spominu – še več, takoj ko bodo v prihodnosti opazili vaš logotip, se bodo spomnili na vašo prijazno gesto. Da zagotovite to asociacijo, je natis logotipa na promocijski izdelek še toliko bolj pomemben, darilo pa je veliko bolj osebno, če dodate še univerzalno sporočilo. Če želite, da potrošniki dlje časa uporabljajo vaše promocijske artikle, pa je potrebno izbrati pravo vrsto le-teh – majica ali skodelica bosta zagotovo uporabni dlje časa kot na primer pisalo.

Pridobijo zaupanje in zvestobo vaših strank

Lojalne kupce prepoznamo po njihovih pogostih obiskih vašega podjetja ter koriščenja vaših storitev. Z dodatnimi viri za izgradnjo trdne baze zvestih strank lahko v kratkem obdobju spodbudite zvestobo ter zaupanje potrošnikov – to najlažje dosežete ravno s promocijskimi izdelki.

Vendar pa se pred podarjanjem takšnih daril prepričajte, da je vaše promocijsko blago visokih standardov – pogosto se namreč izdelujejo v masovni proizvodnji ter po nizki ceni, zaradi česar so nekatera darila slabše kvalitete. Ljudje bodo namreč kakovost darilnih izdelkov povezali s kakovostjo vašega poslovanja. Zagotovo ne želite, da se vaše podjetje predstavlja kot posel, ki mu ni mar za ustrezno izdelane artikle. Če pa zagotovite dobro kvaliteto, boste zagotovili tudi lojalnost kupcev, ki se bodo vedno znova vračali ravno k vam.

Veljajo za nizkocenovno obliko promocije

Številna mala podjetja lahko le sanjajo o obsežnih oglaševalskih kampanjah, ki bi se širile po različnih medijih. Vendar lahko tudi manjši podjetniki kljub temu dosežejo svoje trženjske cilje s pomočjo promocijskih izdelkov, ki omogočajo denarnici prijazno marketinško kampanjo. Ko govorimo o oglaševanju, obstaja nešteto izdelkov, s katerimi se lahko vaše podjetje pridruži tudi tistim svetovno znanim.

Večina proizvajalcev promocijskih daril poskuša cene izdelkov držati kar se da nizko, da omogoča množično distribucijo. Čeprav so cene darilnih artiklov nizke, pa je vpliv na prejemnike visok. Raziskave kažejo, da so skodelice ene najbolj priljubljenih promocijskih produktov, ki kljub majhnim stroškom pomagajo prepoznavnosti vaše blagovne znamke. Izdelki tako prinašajo veliko vrednost za vašo naložbo, saj svoje stranke osvojite s preprostim darilom.

Promocijski artikli so torej idealni za razširitev vaše baze strank ter razvoj blagovne znamke vašega podjetja. Z njimi namreč pridobite tako zaupanje kot tudi zvestobo potrošnikov, medtem ko za samo izdelavo porabite izjemno malo sredstev. Na kratko, predstavljajo idealno in hitro rešitev, ko se vaše podjetje znajde v obdobju stagnacije, ki mu preprečuje rast. S pomočjo promocijskih izdelkov boste namreč vedno korak pred konkurenco!

Kakšne pa so vaše izkušnje s promocijskimi izdelki? Ste jih že vpletli v svojo marketinško strategijo, ali pa jih še boste?

Najbolj brane objave

Povezane objave

Loading