Bokashi Organko – 2 koša za ločevanje/kompostiranje

Šifra izdelka: 90874SKU: 90874

Organko je funkcionalno izdelan koš iz reciklirane plastike, ki reši nelagodnosti pri zbiranju in ločevanju vseh vrst bioloških odpadkov. Primeren je za vsako gospodinjstvo ali podjetje, saj ga lahko postavimo v kuhinjo, omaro ali shrambo.

Med polnjenjem odpadkom vsakodnevno dodajamo naravni posip, imenovan Bokashi/Biogen, ki poskrbi, da se v košu namesto gnitja vzpostavi proces fermentacije. Vsebina se v košu tako brez vonja v celoti razgradi, pri čemer se pesticidi in ostale škodljive snovi razgradijo na okolju prijazne elemente, ohranijo pa se vsi minerali in rudnine. Ko je Organko poln, vsebino preprosto stresemo v zabojnik za biološke odpadke in pustimo v nadaljnjo obdelavo komunalnim podjetjem. Gospodinjstva z lastnim kompostnikom poln koš postavijo v prostor s sobno temperaturo in pustijo počivati (med tem časom začnejo s polnjenjem drugega koša). Po 2 tednih vsebina prvega koša v celoti fermentira in nastala zmes je pripravljena za kompostiranje. Koš izpraznimo na kompostniku, zmes dobro prekrijemo. V 4 tednih bo iz odpadka nastal kompost I. kvalitete, primeren za nadaljnjo uporabo. Če vsebino zakopljemo v zemljo, se slednja v 4 tednih spremeni v hranljiv humus. Pozitivne rezultate je certificiral Zavod za zdravstveno varstvo RS. Pri procesu fermentacije v košu nastaja tekočina, ki jo s pomočjo pipice na dnu koša vsakih nekaj dni odlijemo. Nerazredčeno lahko uporabljamo za vzdrževanje čistih odtokov, ali jo razredčimo z vodo in uporabimo kot gnojilo za sobne in vrtne rastline.

Organku je priložen tudi 1kg Biogena, dozirna posoda, lonček za fermentacijsko tekočino, ravnalo, odcejevalno sito, in navodila za uporabo.

Za ceno in dodatne informacije nas prosimo pokličite ali pošljite povpraševanje.

Za natančne cene glede na želeno količino in možnosti dodelave:
For exact price depending on the desired quantity and finishing options:
Category: Šifra: 90874

Opis

Lastnosti izdelka

Material: /

Barva: Zelena z belo, črna z zeleno, siva z zeleno, svetlo rjava z belo

Dimenzije: 330x280x390 mm

Teža (g) / Gramatura (g/m2) / Kapaciteta (ml): /

Personalizacija: /

Dodatne informacije: Brez gnitja in sproščanja zdravju škodljivih plinov. / Brez neprijetnih vonjav in nadležnega mrčesa. Praznjenje le enkrat mesečno. / Za uporabo ne potrebujemo dodatnih vrečk. / Vanj lahko odlagamo vse vrste bioloških odpadkov, tudi citruse in jajčne lupine