Informacije o personalizaciji

Tisk

V sodelovanju z najboljšimi tiskarji vam za vsak izdelek zagotovimo najprimernejšo tehniko dodelave.

Pred vami so opisi nekaterih izmed njih:

Sitotisk

 • možnost tiska na večje površine – do formata b1
 • intenzivnost barv, ki jo lahko dosežemo z močnejšimi nanosi
 • prilagodljivost različnim površinam in materialom
 • posebni učinki, kot so odsevni tisk in barve, ki oddajajo svetlobo

Pri sitotisku barve na podlogo ne »pritisnemo«, temveč jo nanjo nanašamo prek fino tkane porozne tkanine (sita), ki deluje kot šablona. S stopnjo poroznosti sit določamo ločljivost, z zaporednim nanašanjem barv pa ustvarjamo večbarvne motive.

Sitotisk se v veliki meri uporablja pri barvnem tiskanju na pole, iz katerih se izdelek naknadno izdela, omogoča pa nam tudi tisk izdelkov nestandardnih oblik in velikosti.

Tiskamo lahko na plastiko, steklo, kovino, umetne tkanine, les, usnje, papir, folije …

Sitotisk na tekstil

 • Večbarvni tisk do formata 38 x 40 cm
 • Hitrost, ki jo omogoča avtomatiziran proces direktnega tiska na izdelek
 • Edinstveni posebni učinki, ki jih med drugim omogoča možnost debelejšega nanosa barv

Sitotisk na tekstil je ena izmed zvrsti sitotiska, namenjena izključno tisku na bombažne tkanine. Tehnologija, ki se pri tem uporablja, zagotavlja kakovostno večbarvno tiskanje in ustvarjanje številnih posebnih učinkov, tudi v večjih serijah.

S strojnim nanašanjem emulzije na sita zagotavljamo večjo kakovost odtisov, s skrbno pripravo in izbiro najboljših barvil pa dosegamo obstojnost tiska, odpornega tudi na intenzivno uporabo in pranje.

Tiskamo lahko na vse vrste tekstilnih izdelkov z vsaj 60% vsebnostjo bombaža, kot so na primer: majice, bombažne vrečke, prti, krpe, …

Preslikači

 • tiskanje na površine, kamor z direktnim tiskom ne moremo tiskati
 • ne vplivajo na strukturo materiala
 • visoka ločljivost, ostrejše linije

Preslikači so izdelki transfernega tiska. Pri njih želeni motiv najprej odtisnemo na papir in ga šele nato s toplotnim prenosom »zalikamo« na izdelek. Na papir lahko tiskamo v različnih tehnikah: govorimo o offset, sito ali digitalnih preslikačih. Poznamo pa tudi t. i. rezane preslikače, ki so narejeni iz folije in floka.

Čeprav je celoten postopek tiskanja in »likanja« preslikačev nekoliko počasnejši od direktnega tiska, se ta dvojni proces v nekaterih primerih izkaže za prednost.

Tiskamo lahko na izdelke iz naravnih in umetnih tkanin, kot so: torbe in nahrbtniki, kape, majice, dežniki, vetrovke, športna oblačila, delovne obleke in uniforme,…

Tampo tisk

 • visoka ločljivost, ki omogoča natančen odtis tudi zelo majhnih motivov
 • kontrastne barve in natančnost odtisa, ki je primerljiva s kakovostjo offset tiska
 • izredna odpornost proti UV-svetlobi, primerna tudi za najbolj obremenjene površine izdelkov

Tampo tisk je s svojo sposobnostjo tiska na tridimenzionalne površine eden najbolj vsestranskih načinov tiska. To omogočajo posebne mehke blazinice (tamponi), ki se prilagodijo izdelku, na katerega tiskamo.

Namenjen je predvsem tisku na manjše površine, kjer s tankim nanosom barv omogoča tisk drobnih motivov v izredno visoki ločljivosti.

Poleg znanja je pri tampo tisku izrednega pomena tudi tehnologija, ki jo pri tem uporabljamo. Zaprti sistemi, pri katerih je barva med tiskom hermetično zaprta, so zagotovilo, da bo prvi odtis popolnoma enak zadnjemu tudi pri večjih serijah. Ob tem vam, v tiskarni s katero sodelujemo, kot redkost na slovenskem tržišču ponujajo tudi tampo tisk s 4-barvnim in 6-barvnim strojem.

Ker mora imeti pri tampo tisku izdelek večjo oprijemljivost kot blazinica, z njim ne moremo tiskati na silikon ali podobne neoprijemljive materiale, pri nekaterih zelo redkih vrstah plastike pa je potrebna predpriprava.

Tiskamo lahko na kovino, steklo, usnje, umetne materiale, les in PVC. Visoka ločljivost, obstojnost in izredna prilagodljivost tampo tiska različnim oblikam zagotavljajo učinkovito pozicioniranje vaših oglasnih sporočil na skoraj neomejen seznam majhnih izdelkov.

Sublimacijski tisk

 • žive barve, ki omogočajo izredno realističen prikaz motivov
 • visoka ločljivost, ki smo je bili doslej vajeni le pri tisku na papir
 • neverjetna obstojnost, ki je enaka obstojnosti materiala, na katerega tiskamo

Sublimacija je izraz za fizikalni pojav, ko neka snov iz trdnega agregatnega stanja preide neposredno v plinasto. Pri sublimacijskem tisku barvila sublimirajo in kot plin prodrejo globoko v strukturo materiala. Ena od glavnih prednosti te vrste tiska je, da se barva ne nanaša na površino materiala, temveč ga obarva.

Tako »vtetovirani« motivi ponujajo kar nekaj prednosti. Poleg obstojnosti, živih barv in visoke ločljivosti je pomembno tudi to, da lahko tiskate po celotni površini izdelka, ne da bi pri tem posegali v lastnosti materiala.

Sublimacijski tisk je bil do pred kratkim mogoč le v množični industrijski proizvodnji. Z novo tehnologijo pa lahko prednosti tega postopka izkoristite tudi vi.

Tiskamo lahko na bele ali brezbarvne poliamidne in poliestrske materiale. Izredna obstojnost, izjemni barvni kontrasti in visoka ločljivost sublimacijkega tiska zagotavljajo neskončne možnosti pri ustvarjanju unikatnih daril.

Kreativni tiski

Tiskanje je kompleksen postopek, ki se s pomočjo novih tehnologij in ustvarjalnosti tiskarskih mojstrov hitro spreminja in napreduje.

Ob vsesplošni razširjenosti tiskarskih izdelkov postaja učinkovito posredovanje tiskanih sporočil vedno težje, izstopanje iz množice pa ključnega pomena za uspeh skoraj vsakega podjetja.

Dvignjen tisk s 3D efektom

Takšen tisk omogoča izpostavitev ključnih elementov vašega sporočila in bolj realističen prikaz motiva. Dramatični učinki, ki jih z njim dosegamo pa so zagotovilo, da bo vaše podjetje še bolj izstopalo iz množice.

Dvignjen tisk z ostrimi robovi

3D efekt z ostrim robom dobimo z uporabo debeloslojnega sita – debelejše ko je sito, višji je tisk, robovi pa so še vedno ostri. 3D efekt je zagotovilo, da natisnjeni motiv zares “pade v oči”.

Lak efekt

Z lak efektom lahko pričaramo učinek stekla, gela ali vode. Kreativne možnosti, ki jih s tem dobimo, pa omejuje le domišljija.

Fosforni tisk

Fosforni tisk oddaja svetlobo v temi in omogoča dodatno izraznost v slabših svetlobnih pogojih (diskoteke, nočni klubi). Uporabimo ga lahko pri vseh tiskih s svetlimi barvami, tudi v kombinaciji z dvignjenim tiskom.

Sijaj efekt

Z efektom sijaja lahko ustvarimo videz različnih bleščečih in kovinskih površin. Z njim bo vaše sporočilo zares zablestelo.

Odsevni tisk

Daje podobo svetlobno odbojnega efekta, podobno kot pri prometnih znakih in registrskih tablicah. Poleg večje izraznosti pa lahko prispeva tudi k dodatni varnosti v cestnem prometu.

 

Vezenje

Izdelava motiva po vaši želji, v različnih velikostih.

Tehnika vezenja

 • klasično vezenje
 • step ali saten vezenje
 • obrisno vezenje ali outline
 • reliefno vezenje
 • 3D vezenje

Možnosti vezenja

 • direktno vezenje
 • aplikacija
 • našitek

Veze se lahko na različne materiale

 • brisače
 • tekstil (majice, kape, jakne, flisi, hlače,……)
 • torbe
 • usnje
 • drugo

Na ceno vezenja ne vpliva število barv (velika izbira barvnih sukancev), lahko se izdela tudi manjše barvne prelive.

 

Graviranje

Graviranje kovin

Lasersko graviranje kovin lahko uporabimo za osnovno označevanje logotipov ali zahtevnejše globinske gravure. Z barvo kovine (bela – aluminij, srebro, rumena – medenina, zlato, rdeča – baker) je tudi gravura posledično bolj ali manj sive do črne barve z odtenki kovine oz. njenih primesi.

Graviranje lesa

Ker je lasersko graviranje lesa pravzaprav žganje lesa, kot rezultat laserskega graviranja dobimo vžgano sliko, logotip ali napis. Različne vrste lesa dajejo različne odtenke gravur. Za barvo je pomembna količina kisika, ki gorenje omogoča. Z laserjem je tako mogoče doseči žganje lesa v tako omejenem obsegu, da les pri izžiganju sploh ne počrni. Ker tako ohranja naravno barvo je učinek še najbolj podoben dolblenju.

Graviranje usnja

Lasersko graviranje usnja omogoča izdelavo diskretnih napisov in logotipov na usnjene artikle. Z laserjem se prežge zgornja, gladka površina usnja. Na svetlejših odtenkih usnja je laserska oznaka kontrastnejša, medtem, ko je na usnju temnejših barv gravura bolj diskretna.

Graviranje stekla

Steklo je zelo prijazno za izdelavo laserskih oznak. Učinek, ki ga naredi laser je še najbolj podoben peskanju. Deformacija stekla je zelo majhna zato ni bojazni, da bi se lasersko označen steklen artikel razbil.

Graviranje akrilnega stekla

Z laserji lahko v pleksi steklo izrezujemo poljubne oblike napisnih tabel, obeskov, stojal , itd. Poleg rezanja in graviranja motivov je možna tudi ukrivitev izrezanih oblik. Lasersko rezani izdelki zaradi kvalitete reza ne potrebujejo dodatne obdelave poliranja. Pri rezanju in graviranju je omejitev površine 600 x 300 mm, maksimalna debelina rezanja pa je 8 mm.

Graviranje kamna

Lasersko graviranje kamna je možno za vse trdote kamnin. Kamen kot naravni material ni homogen zato se različno odziva na laserski žarek, kar lahko ustvari raznovrstne nianse gravur. Z laserjem je možno gravirati tudi napise na poldrage in drage kamne, kristale, itd.

 

Tehnična opozorila:

 • Odtisnjene barve se lahko razlikujejo zaradi različne vpojnosti materiala/podlage.
 • Za definicijo barv se uporablja pantonska lestvica Pantone Color Guide (C) coated.
 • Dotisk barve na kovinskih in kromiranih izdelkih bo mogoče neoptimalen in In d.o.o. ne more biti odgovoren za ta pojav.
 • Na kovinskih izdelkih se lahko barvni odtis v kontaktu z ostrimi predmeti poškoduje. Ta pojav je zelo verjeten pri kovinskih izdelkih, kot so svinčniki, obeski za ključe,… V takšnih primerih predlagamo tehniko personalizacije –  lasersko graviranje.
 • Pri grobih tekstilnih površinah ne moremo zagotoviti 100% pokritosti s sitotisk tehniko. V takšnih primerih svetujemo sitotisk transfer.
 • Okrogli artikli imajo omejeno področje tiskanja.

 

Pošiljanje datotek za tisk:

 • Vektorske EPS, AI, CDR
 • PDF Format (najvišja kvaliteta) brez kompresije.

 

Uporabite naslednje programe:

 • Corel Draw
 • Photoshop
 • Adobe Illustrator

Vsa besedila morajo biti vedno pretvorjena v krivulje. Za dodatne informacije o pripravi nas kontaktirajte.